Far och son döms för vapenbrott

Ljungby (JJ) Far och son, har dömts till 30 dagsböter för brott mot vapenlagen. Det var när fadern flyttade till en lägenhet i Ljungby som han ville förvara sina gevär i sonens hus.

Anledningen var att han tyckte att det var lämpligare att ha dem i ett hus än i en lägenhet samt att han skulle slippa transportera gevären eftersom jaktmarkerna fanns på sonens fastighet.

Det krävs tillstånd för att en vapeninnehavare ska få lämna över sitt skjutvapen eller sin ammunition till någon annan för förvaring. Bryter man mot det ska man dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.

Gevären förvarades på rätt sätt däremot glömde de bort att ansöka om tillstånd. Därför har Växjö tingsrätt valt att döma männen till dagsböter, men med tanke på att det var för att skapa en säkrare vapenhantering ska de endast dömas för oaktsamhetsbrott, rapporterar Smålänningen.

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser