Får jaga vildsvin med rörlig belysning

Hjo (JJ) En lantbrukare i Hjo kommun har fått tillstånd att använda rörlig belysning vid skyddsjakt efter vildsvin i växande gröda.

Av villkoren framgår att jakträttsinnehavaren måste lämna medgivande, att avskjutningen endast får ske där vildsvinen orsakar skador och att jakten bedrivs med hänsyn till såväl arten som övriga djur och människor som befinner sig i området.

Det särskilda tillståndet som krävs för jakt med rörlig belysning beviljas av länsstyrelsen i Västra Götaland när vildsvin orsakar allvarliga skador på i första hand jordbruksmark. Tillståndet är villkorat och gäller fram till den sista december 2019, rapporterar Hjo Tidning.

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser