Får inte dispens för jakt

Årrenjarka(JJ) Conny Lundmark är rullstolsburen och har tidigare fått dispens för att jaga från både fyrhjuling och skoter - men nu är det stopp. Länsstyrelsen säger nej trots att det egentligen inte skett några förändringar i förutsättningarna i ärendet.

Conny har haft dispens i 23 år tidigare. Men nu plötsligt gör länsstyrelsen en annan tolkning av lagen.
– Jag har alltid älskat att jaga. Det är ett fantastiskt sätt för mig att komma ut och få ägna mig åt någonting som jag tycker är spännande. Jag laddar batterierna. Visst kan jag jaga med kamera också, men det är inte på samma sätt, säger Conny Lundmark till Norrländska Socialdemokraten.

Efter årsskiftet 2013/14 är det slutjagat för Conny, eftersom länsstyrelsen nu tolkar lagen annorlunda och hänvisar till den 20:e paragrafen i Jaktförordningen. Ulf Bergelin, naturvårdsdirektör, säger till Norrländska Socialdemokraten att det är tydligt att det inte är förenligt med lagen att bevilja den typen av dispens som Conny haft tidigare.

Enligt Conny har dock en rullstolsburen kollega fått just en sådan dispens som han haft i flera olika län. Han tycker det är obegripligt att det beror på vilken länsstyrelse som beslutar huruvida man får dispens eller inte. Och Conny menar att det handlar om ren diskriminering mot honom som handikappad.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser