Får använda rörlig belysning

Tierp (JJ) På grund av skador i grödor och en talrik vildsvinsstam får en jägare i Tierps kommun lov av länsstyrelsen att skyddsjaga vildsvin med rörlig belysning fram till och med oktober.

En stark pannlampa kan vara effektiv när man jagar vildsvin i gröda nattetid. Foto: Per Jonson

Jakten ska ske på ett begränsat område i Tierps kommun och tio vildsvin får fällas fram till och med den 31 oktober. Länsstyrelsen har gett jägaren dispens att använda rörlig belysning för att underlätta jakten.

I området har det varit skador på både spannmål och potatis. Dessutom är vildsvinsstammen stor och oftast sker skadorna under nattens mörka timmar.

 

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser