Fantastiska resultat på Eksjöprovet

Eksjö (JJ) När Smålands Stövarklubb i helgen arrangerade Eksjöprovet presterades fantastiska resultat. Av de 33 hundar som kom till start lyckades 20 ta elitettor.

Topp tre vid Eksjöprovet. Fr v Oe Wilma, Thomas Nordby, segraren Axemmy´s Hilda, Lars-Ove Fritz, samt trean Söpö, Magne Bäe. Samt provledaren Gunnar Pettersson.

Välrenommerade Eksjöprovet behåller sitt rykte som ett av landets absolut mest välarrangerade jaktprov för stövare. Som mest hade man under 80-talet nära 70 hundar till start.

– Vi vet att vi har bra marker och vägvisare som har ett ansvar för provmarkera. Märker de att det är dåligt med hare använder vi inte det området. Därför har vi jämna resultat över provmarkerna och det verkar stövarägarna uppskatta och startar gärna sina hundar här, berättar kommissarie Leif Pettersson, Smålands Stövarklubb.

Idag har man en gräns på 50 hundar och inför årets prov som gick i helgen var 49 hundar anmälda som mest.

– Tyvärr föll det bort hundar på grund av löp, skador och annat. Annars hade vi haft 49 hundar till start och det tycker vi är jättebra. Nu kom 33 hundar och gjorde det mycket bra, säger Leif Pettersson.

Uppskattad segrare vid Eksjöprovet 2017 blev luzernstövaren Axemmy´s Hilda, med ägaren Lars-Ove Fritz, Ulrika.

– Det är så kul att en luzernstövare fick vinna, man blir glad i hela kroppen. Finnstövarna behöver konkurrens, så är det, säger Pettersson.

Hilda drev ihop sin elitetta med de imponerande egenskapspoängen 64 och 65.

På andra och tredjeplats blev det norskt med finnstövare. Två blev Oe Wilma, ägare Thomas Nordby, Sandefjord och trea Söpö, Magne Bäe, Rakkeste. (Totalt kom nio hundar från Norge).

Av de 33 startande hundarna tog 20 elitettor, 1 st 2:a, 4 st 3:or och 8 nollor. Imponerande resultat som med all säkerhet kommer att locka fullt startfält nästa år.

Vill du läsa hela resultatlistan, klicka här>>

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser