Fansenvargdomen överklagas till HD

Bollnäs (JJ) Nyligen dömde hovrätten två män för grovt jaktbrott sedan tingsrättsdomen överklagats. Nu väljer en av de dömda männen att överklaga domen till Högsta domstolen.

Enligt advokat Björn Hurtig som företräder den  43-årige man som överklagar sin dom finns det en del nya intressanta uppgifter.

Männen dömdes av hovrätten för att ha kört på en varg med skoter och därefter slagit ihjäl djuret. Nu tar 43-åringen hjälp av en kollisionsexpert och forskare i trafiksäkerhet för att bevisa att skoterskadorna inte kunnat orsakas av en kollision med en varg. 

– Han har fört in premisserna för krocken med vargen i en datasimulator, och prövat vad som händer med en skoter då. Det visar att skadorna inte kan ha uppstått på det viset som åklagaren hävdar, säger Björn Hurtig.

För att målet ska kunna tas upp i Högsta domstolen måste det få prövningstillstånd. Detta rapporterar Helahalsningland.se
 

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser