Fängelse för vargskytt

Dals ED (JJ) En bonde som för två år sedan sköt en varg på sin gård vid Dals Ed dömdes på torsdagen till sex månaders fängelse.

Hovrätten för västra Sverige dömde mannen för grovt jaktbrott. Fårfarmaren sköt i maj 2003 en varg som var på väg i riktning mot hans fårflock. Han sköt två skott och anmälde sig själv till polisen. Fårägaren åtalades förra året och hävdade själv att han handlade i nödvärn. Samma dag hade vargen rivit får på hans grannes ägor. Han hade själv också tidigare fått får rivna. Vargskytten friades i tingsrätten men fälldes i hovrätten.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser