Fångade gås till frukost

Rättvik(JJ) En ung kille fångade en gås i Rättvik och ströp ihjäl den. Han tänkte äta den till frukost, men polisen hade en del att säga om tilltaget.

Den unge mannen var på besök i Rättvik och jakten genomförde han vid sjön Siljan på fredag morgon. Nu är han misstänkt för djurplågeri.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.
 
– När 16-åringen konfronterades av polisen om varför han strypt ihjäl en gås, förklarade han att han tänkt laga gåsen till frukost, säger Göran Lekander, vakthavande befäl vid polisen, till Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser