Falska poliser stal studsare av vildsvinsjägare

Sävsjö (JJ) En vildsvinsjägare blev stoppad av vad han trodde var två civilpoliser. De krävde att få titta på studsaren och skulle ta med den till polisstationen. Men de två männen var inte poliser, utan stal helt sonika studsaren.

Händelsen inträffade tidigare i veckan, och nu varnar polisen i Värnamo för de falska poliserna. De uppmanar jägare att kräva legitimation om de utsätts för något liknande.

Natten till onsdagen var en man i Sävsjö på väg ut på vildsvinsjakt. Utanför Sävsjö blev han stoppad av två män i en bil som påstod att de var civilklädda poliser.

– De sa till honom att de ville kontrollera hans vapen, ett kulgevär, på polisstationen. Han trodde de var riktiga poliser och lämnade ifrån sig vapnet, berättar Håkan Boberg, vid polisen i Värnamo, till Värnamo Nyheter.

Snart förstod jägaren att han hade blivit lurad. Nu är det här anmält som vapenstöld.

– Vi tycker inte om att vapen hamnar i orätta händer. Nu vet vi inte vad de tänker använda geväret till, men det är säkert inte i något gott syfte, säger Håkan Boberg.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser