Fagerstas vildsvin får kommunal mat

Fagersta (JJ) Nu är svälten snart slut för Fagerstas vildsvin. Kommunal mat är på väg.

Fagersta-Posten berättar att Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, NVK, säger ja och ger kommunens jaktlag bidrag på 10 000 kronor.

En foderstation och mat ska inhandlas.

Jaktjournalen har i flera artiklar berättat om vildsvinen i Fagersta som söker mat bland stadens soptunnor. Bland annat attackerades en kvinna av en galt.

Nu ska en matplats anläggas någon kilometer uppe i skogen i den norra kommundelen. Vildsvinen ska matas för att slippa söka mat i bebyggelsen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼