Facebook hotar stänga Robert Salomonssons konto

Åsele (JJ) Efter att ha lagt ut ett foto på ett fällt lodjur från årets jakt hotas nu Robert Salomonsson, Borgafjäll, av Facebook som kan komma att stänga hans populära konto.

Facebook hotar att stänga ned Roberts populära FB-sida.

I förra veckan när lodjursjakten startade i Västerbotten var Robert med och sköt ett lodjur utanför Åsele. Lodjuret fotograferades snyggt och prydligt och lades sedan ut på Roberts Facebook-sida Jakt För Livet.

Även vi på Jaktjournalen publicerades bilden och berättelsen om hur jakten gick till.

Men någon anmälde Roberts inlägg och nu har Facebook kontaktat honom och sagt att inlägget var olämpligt, samt att om det upprepas kan kontot stängas ned.

Facebook plockade också bort inlägget från sidan.

– Det är bedrövligt, en snygg bild från en laglig jakt. Vi är väldigt noggranna med att visa viltet respekt och att det är bra bilder, berättar Robert.

– Vi i Sverige ligger långt framme när det gäller etik vid publicering av jaktbilder. Stänger de ned min sida kommer de att få mycket att jobba med om de ska hålla den linjen. Tänker på bilder från Ryssland och USA som ibland är osmakliga.

En anmälan gjordes av inlägget med lodjuret, vem som gjort den får vi aldrig veta och Robert är irriterad.

– Jag hoppas innerligen att det är Djurens Vänner, eller något liknande, som gjort detta och inte missunnsamma jägare. Ibland undrar jag med allt surr som förekommer.

Robert har dock inte låtit sig skrämmas utan har fortsatt att lägga ut bilder på fällda lodjur.

– Många verkar inte fatta att det är laglig jakt vi håller på med, det är ingen art som hotas. Tillväxten är betydligt större än vad vi skjuter.

Sista dagen vid årets lodjursjakt var Robert med igen och fällde ett lodjur i Klippen där även det första lodjuret sköts. Det var renägaren Nejla Fjellström som fällde lodjuret för Roberts hundar. Även detta lo hade rivit renar en tid.

Samen Nejla Fjellström med det senast fällda lodjuret.

Samen Nejla Fjellström med det senast fällda lodjuret.

 

 

 

 

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser