Få viltolyckor längs järnvägen anmäls till polisen

Dalarna/Örebro(JJ) Det anmäls få viltolyckor, som sker efter järnvägen, till polisen. Enligt Caroline Lundmark, vilthandläggare på länsstyrelsen i Örebro län, kan detta innebär att det fälls för många älgar under älgjakten.

Rapporteringen från Trafikverket till polisen, när det gäller viltolyckor efter järnvägen, verkar inte fungera till hundra procent.

Detta kan leda till att det blir en felaktig statistik när det gäller viltolyckor.
– Jag tycker det är bra att det här problemet uppmärksammas för det kan ställa till problem för viltförvaltningen och kanske framför allt när det gäller älgförvaltning där man ska skriva in i sina planer antal trafikdödade älgar och räkna med dem också när man planerar avskjutningen, säger Caroline Lundmark, vilthandläggare på länsstyrelsen i Örebro län, till Sveriges Radio P4.

Hon framhåller att de trafikdödade älgarna måste räknas in när man planerar för älgjakten.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser