Få jägare kommer till toppmodern skyttebana

GLOMMERSTRÄSK(JJ). Jägarnas intresse för den toppmoderna älgskyttebanan i Glommersträsk har sjunkit i år. Enligt banchefen Roland Wigenstam så har bara hälften så många skyttar kommit för att skjuta.

Det var förra året som föreningen investerade i ett elektroniskt markeringsystem, detta gör att det går att se träffarna på en digital tavla där man står och skjuter.

Detta gjorde att flera skyttar kom till banan och man hade unger 10-15 personer varje kväll som banan var öppen. 
– Det var nyhetens behag. I sommar har vi haft fyra, fem, sex som mest, säger Roland Wigenstam, banchef och ordförande i Glommersträsk skytteförening, till Piteå-Tidningen.

Han tycker att jaktlagen borde ställa hårdare krav på jägarna när det gäller skyttet, detta då dålig skjutskicklighet kan få allvarliga konsekvenser under jakten.

Två skogsbolag har krav på godkända skjutprov för jägare som ska jaga på deras marker. Det är Sveaskog och SCA har som kräver ett godkänt skjutprov av bronsmärke.
När det handlar om björnjakt måste jägarna skjuta ett godkänt björnprov för att få jaga på Sveaskogs marker. 
Det här rapporterar Piteå-Tidningen.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser