Få älgar runt Sunne

Sunne (JJ) Jägarna drar i handbromsen i Sunne jaktvårdskrets. Tilldelningen är bara 1,2 älgar per 1 000 hektar öster om sjön Fryken.

Jämfört med 2001 är det bara 30 procent älg kvar att jaga i skogarna att jaga i Sunne Jaktvårdskrets. Då sköts 20 älgar i området. Förra året fälldes 230 stycken.

– Vi jägare har nog reagerat för sent och det tillsammans med vad vargen tar har blivit för mycket. Det är viktigt att vi nu skjuter rätt, att vi fyller kalvkvoten och låter bli att skjuta vuxna och på det viset sparar på kapitalet, säger Ingvar Jansson, ordförande i kretsen till tidningen Frykdalsbygden.se.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser