Extremt omfattande vargangrepp

Karlstad (JJ) I går förmiddag informerades länsstyrelsen om ett vargangrepp i södra Värmland. Ett angrepp som visade sig vara ett av de allra värsta i Värmland någonsin i modern tid.

– Det var mycket omfattande. Totalt 46 får är döda. Över tjugo får fick avlivas på grund av sina skador, säger Maria Falkevik, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.

Djurägaren är mycket chockad så därför vill inte Länsstyrelsen gå ut med exakta uppgifter om vart angreppet ägde rum.

– Vi har inte haft några angrepp rapporterade i detta området i år. Hagen som fåren gick i hade inget rovdjursavvisande stängsel och var delvis öppen mot vatten, säger Maria Falkevik.

AKTUELLT

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser