EXTRA: Legendarisk jägare attackerad av björn

Dalarna (JJ) Jägaren Hasse "Knuts Hans" Hansson attackerades tidigare i dag av en björn. Enligt uppgifter till Jaktjournalen har han fått armen avbiten och huvudet skalperat.

Borns jaktlag där Knuts Hans Hansson deltog jagade i dag björn mellan Ingels och Bingsjö. Hundarna har fått tag på björn men gått in på grannmarken där det blivit ståndskall.

Enligt de uppgifter Jaktjournalen fått ska Knuts Hans obeväpnad ha gått in på ståndet för att sätta fart på björnen när den då attackerat honom.

Presschefen på Landstinget i Dalarna bekräftar att en person förts till Mora Lasarett med skador från en björnattack.

– En man har inkommit till sjukhuset sedan denne blivit biten av björn. Han har allvarliga skador men läget är stabilt och han är vid medvetande, säger presschefen.

Enligt de uppgifter Jaktjournalen har, har Knuts Hans ena arm blivit avbiten. Han har dessutom blivit skalperad av björnen.
Efter attacken gavs tillstånd att skjuta björnen. Den är nu fälld.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser