EXTRA: Björnen anföll Nathalie

Skyttmon (JJ) För en stund sedan var Nathalie Jonsson, Vilhelmina, nära att bli skadad av en anfallande hanbjörn. Sambon Robert Salomonsson, sköt björnen 2,5 meter framför Nathalie!

I går började PN:s-Jakt sin traditionella björnjakt i Skyttmon, Robert Salomonsson, Vilhelmina, är en av hundförarna. I går sköts ingen björn, men nu på förmiddagen blev det stor dramatik.

Robert ringde Jaktjournalen och berättade själv;

– Nu höll det på gå åt helvete. En björn anföll Nathalie och jag var tvungen att skjuta den, i princips framför fötterna på Nathalie.

Hur gick det för Nathalie?

– Bra, bortsett från att hon blev chockad och tjöt.

Redan igår hade skällde Roberts hundar björn i flera timmar. Men ingen passkytt lyckades komma till skott.

– När jag går som hundförare på en sådan här jakt där gästerna betalar är det inte jag som ska skjuta utan gästerna, så är det bara, berättar Robert.

I morse hittade man två björnskitar på skogsvägar. Robert beslutade sig för att börja spåra i band vid den ena skiten.

– Jag släppte redan efter 150 meter då jag såg att det var ett nattspår i daggen. Hundarna spårade vidare själva och kom fram till den andra skiten, 4 km bort. Så tyvärr började vi i fel ände, men senare tog de upp björnen och började skälla.

– Det gick en sväng ur marken, men kom tillbaka. Sedan gick björnen rakt på en postare på 10 meter. Han hade hårkorset i huvudet på björnen som tittade på honom. Men hundarna var rakt bakom och han sköt aldrig, vilket var bra då hundarna kunde ha blivit skadade, berättar Robert.

– Björnen drog sig upp mot en rågång, med mig hade jag en fotograf, Nathalie som filmade och jag själv hade actionkamera på huvudet och en bösskamera. Vi gick upp i vind på björnen och var cirka 20 meter ifrån. Jag viftade på armarna för att den skulle flytta på sig och om möjligt gå i pass hos något passare.

– Då sänkte den huvudet och kom rakt mot oss, jag stod mot ett träd och den såg mig förmodligen inte. Medan Nathalie stod snett bakom mig och filmade i en glänta. Björnen tog sikte på Nathalie och då tänkte jag att nu jävlar måste jag skjuta. Allt gick enormt snabbt och när björnen passerade mig sköt jag på cirka 1,5 meter och björnen stöp 2,5 meter framför Nathalie!

Självklart blev Nathalie tagen av stundens allvar, men klarade sig helskinnad från händelsen.

– Fotografen som var med fick fina stillbilder när björnen anfaller. Det här är bilder som bara Ni på Jaktjournalen ska få publicera. Jag fick också bra filmbilder i min bösskamera och actionkamera. Däremot blev Nathalies bilder lite skakiga… och det får man förstå, förklarar Robert.

Björnen var en hane på 150 kg.

I kommande nummer av Jaktjournalen kan läsarna få ta del av bilder och Robert & Nathalies egen berättelse från denna onödigt spännande händelse.

PN:s Jakt i Skyttmon slutade lyckligt efter stor dramatik när björnen gick till anfall. I mitten Robert Salomonsson och Per (PN) Nordwall.

Är du också ute i björnskogen, skicka bild via MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94.
Du kan också följa oss på Facebook och Instagram.
Du får också det bästa från björnjakten i tidningen – prenumerera nu!

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser