Exklusiv intaliensk kniv med svensk skärpa!

En samling unika och mycket exklusiva fällknivar från italienska vapentillverkaren Fabbri.
Italienska vapentillverkaren Fabbri har tagit fram en samling oerhört vackra fällknivar med en tekniskt unik lösning väl i klass med priset på drygt 50 000 svenska kronor och uppåt. Som kronan på verket är en del av knivarna graverade av svenske Stanley Stoltz. Text och foto: Roger C Åström

Fabbris unika lösning med en fällkniv som demonteras med ett enkelt handgrepp utan verktyg.Stanley Stoltz utbildade sig till gravör på Fabbri. I mitten av 1990-talet tog han fram en tekniskt avancerad lösning på en fällkniv tillsammans med vapen­mästaren Tullio Fabbri. Stanley Stoltz, som under åren samarbetat med några av världens bästa knivmakare, väckte åter den gamla tekniklösningen till liv när Fabbri vill ha en kniv som matchade företagets exklusiva vapen.

Unik lösning
Fällknivarna är tillverkade utan skruvar eller stift. De sätts samman med en enkel men genialisk lösning. Därför är kniven mycket enkel att demontera. Det behövs inga verktyg. Man tar isär fällkniven med ett enkelt handgrepp när man blodat ner sin kniv under praktisk jakt.
Den demonterade kniven på bil­den har ett damaskerat rostfritt knivstål. Greppsidorna är tillverkade av härdat titan med inlägg av mammuttand och guld. Varje kniv är unik och de som är graverade har fått mästarprägel av Stanley Stoltz.
Priset på knivarna börjar på 5 950 euro.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser