Exklusiv distributör för Merkel och Haenel

Kungsbacka (JJ) Gyttorp AB och Merkel Jagd- und Sportwaffen GmbH har ingått avtal om samarbete på den Svenska marknaden. Gyttorp blir därmed exklusiv distributör i Sverige av vapen under varumärkena Merkel och Haenel från och med Januari 2015.

– Med Merkel och Haenel i produktportföljen är vårt erbjudande betydligt mer komplett än tidigare, viket underlättar för våra kunder att satsa på Gyttorp som huvudleverantör av produkter inom outdoor, jakt och skytte, säger Kjell Edholm VD för Gyttorp i ett pressmeddelande.

Gyttorp består idag av tre rörelsedrivande företag, Gyttorp OY som verkar som distributör på den Finska marknaden, Gyttorp Cartridge som tillverkar hagelpatroner under varumärkena Gyttorp och Rottweil samt Gyttorp Jakt som är distributör på den Svenska marknaden. I Sverige distribuerar Gyttorp förutom Merkel och Haenel även bla Norma, RWS, GECO, Rottweil, Gyttorp, Fauna, Niggeloh, Steyr Mannlicher, Hausken, Redfield och Leupold. Gyttorp ägas av Segersta Förvaltning AB samt Norma Precision AB.

Merkel Jagd- und Sportwaffen är en av Europas ledande tillverkare av kvalitetsvapen för jakt och sportskytte under varumärkena Merkel och Haenel. Merkel tillverkar och säljer ett antal olika typer av kombivapen, hagelvapen och kulvapen, deras storsäljare är den rakrepeterande studsaren Merkel Helix.

AKTUELLT

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser