Europas största jaktmässa i startgroparna

Tyskland (JJ) I morgon öppnar IWA OutdoorClassics, Europas i särklass största mässa för jaktutrustning. Det är här alla spännande nyheter visas upp i Europa för första gången och Jaktjournalens utrustningsredaktör, Tommy Östlund ska naturligtvis hit.

Ingången till IWA. Arkivfoto: Per Jonson

Omkring 1 500 utställare finns på plats för att visa upp sina produktnyheter under fyra mässdagar. Tommy Östlund kommer ha ett hektiskt schema med att fånga upp spännande nya prylar och spana in årets snackisar på närmare håll.

– Förra året var långhållsskytteprodukter i fokus. Det var både optik och vapen anpassade för detta ändamål. I år har jag inte riktigt koll på vad trenden är. Men det ska bli kul att se, säger Tommy som nu är på väg mot Nürnberg.

Flera av de stora nyheterna för året har redan smyglanserats på sociala medier samt också visats upp på amerikanska mässan Shot Show.

– Flera vapentillverkare lanserar nya modeller – Mauser släpper sin M18 och Tikka kommer med finkalibrig modell T1x. De ska bli kul att klämma på.

Hur har du förberett dig inför årets mässa?

– Vill man få med sig så mycket som möjligt gäller det att ha en hyggligt bra strategi samt ett par bra gymnastikskor, för man kommer gå sina kilometer de närmaste dagarna. Jag planerar att rapportera både via sociala medier och här på hemsidan. Tanken är också att samla in så mycket material som möjligt till mina utrustningssidor i tidningen. Det är trots allt här årets nyheter presenteras.

Med start imorgon kväll postar Tommy dagsrapporter här på hemsidan. Men kolla också in Jaktjournalens Instagramkonto. Där dyker nyheter från IWA upp.

AKTUELLT

Oenighet om höstens älgjakt i norra Dalsland

Dalsland (JJ) Flera jaktlag ställer helt in älgjakten i norra Dalsland eftersom de anser att det finns för lite älg. En helt förkastlig taktik, enligt Jonas Löfqvist, ordförande i det aktuella älgförvaltningsområdet.

Hundstopp vid björnåtel ska skydda honor med ungar

Stockholm (JJ) Nu kommer en ny förklaring till varför det är förbjudet för björnhundar att ta upp spår vid åtel. Regeln ska skydda honor med ungar, säger Per Risberg, handläggare på Naturvårdsverket, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser