Vorsteh

Arwen – en drömhund för fjället

Korthårstiken Arwen är en jakthund många ripjägare drömmer om att någon gång få ha i sin ägo. Det är en hund som tar fjället i stora fina slag och som inte missar en ripfjäder med sin känsliga nos. En kall dag med snöflingor i luften var det upp till bevis för en kräsen jaktprovsdomare, som för dagen övervakade det hela med endast kameran.
ANNONS ▼
LEDIGA TJÄNSTER
ANNONS ▼

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Metso – lever upp till sitt namn!

Med endast tre provstarter och lika många förstapris kunde korthårshannen Fjällbrisens Ovela Metso titulera sig som Svensk jaktchampion. Ett imponerande facit som knappast hänt i Sverige tidigare. Att han dessutom vann riksprovet 2016 på sin fjärde provstart är en sanslös bedrift. Jaktjournalen slog följe med Metso och husse Andreas Marklund under en jaktdag i slutet av augusti.
ANNONS ▼

Jakthunden räddade husses liv

Gällivare (JJ) En jaktdagdag på fjället slutade i stor dramatik när jägaren Rickard Björklund bröt foten fyraårige vorstehn Tibbe räddade hans liv.

Tjuvskyttens Axxa

Det ligger en tät dimma över björkskogen när Mattias Larsson, Blåsmark, ger sin strävhårstik dubbelchampionen och riksprovsvinnaren 2014 Tjuvskyttens Axxa det efterlängtade kommandot sök. Likt en vit skugga försvinner hon in bland fjällbjörkarna på jakt efter fjällets fågel.

Snabba knipor och frustrerade ungdomar

Telefonen ringer och i andra änden förklarar jaktkamraten Daniel Pettersson från Rosvik utan några som helst omsvep att knipjakten just nu är sjukt bra ute i skärgården. "Säg till Elin att det är dags för jakt." Sagt och gjort. Jaktdag spikades till en tidig morgon i slutet av oktober. Nu skulle ungdomarna grillas i sjöfågeljakt med vettar.

Jakthundar dog på grund av polisslarv

Kristianstad (JJ) Två korthåriga vorsteh dog helt i onödan i februari sedan de rymt. De hittades nämligen, men upphittaren fick rådet av polisen att släppa dem, trots att ägaren anmält dem försvunna.