Vorsteh

ANNONS ▼

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Metso – lever upp till sitt namn!

Med endast tre provstarter och lika många förstapris kunde korthårshannen Fjällbrisens Ovela Metso titulera sig som Svensk jaktchampion. Ett imponerande facit som knappast hänt i Sverige tidigare. Att han dessutom vann riksprovet 2016 på sin fjärde provstart är en sanslös bedrift. Jaktjournalen slog följe med Metso och husse Andreas Marklund under en jaktdag i slutet av augusti.
ANNONS ▼

Jakthunden räddade husses liv

Gällivare (JJ) En jaktdagdag på fjället slutade i stor dramatik när jägaren Rickard Björklund bröt foten fyraårige vorstehn Tibbe räddade hans liv.
ANNONS ▼

Tjuvskyttens Axxa

Det ligger en tät dimma över björkskogen när Mattias Larsson, Blåsmark, ger sin strävhårstik dubbelchampionen och riksprovsvinnaren 2014 Tjuvskyttens Axxa det efterlängtade kommandot sök. Likt en vit skugga försvinner hon in bland fjällbjörkarna på jakt efter fjällets fågel.

Snabba knipor och frustrerade ungdomar

Telefonen ringer och i andra änden förklarar jaktkamraten Daniel Pettersson från Rosvik utan några som helst omsvep att knipjakten just nu är sjukt bra ute i skärgården. "Säg till Elin att det är dags för jakt." Sagt och gjort. Jaktdag spikades till en tidig morgon i slutet av oktober. Nu skulle ungdomarna grillas i sjöfågeljakt med vettar.

Jakthundar dog på grund av polisslarv

Kristianstad (JJ) Två korthåriga vorsteh dog helt i onödan i februari sedan de rymt. De hittades nämligen, men upphittaren fick rådet av polisen att släppa dem, trots att ägaren anmält dem försvunna.

Riksprovsvinnarna korade

Gotland (JJ) I helgen gick svenska vorstehklubbens riksprov av stapeln på Gotland. I fantastisk fältfågelterräng kunde slutligen två vinnare utses, en i unghundsklass och en i elitklass.

Tjädrarns Compis – Lärde Martin jaga fågel

Korthåriga vorstehn Compis är Martin Jönssons första fågelhund. Redan under sin första jakthöst segrade han i vorstehklubbens riksprov i unghundsklassen. – Compis har tillsammans med ett par jaktkompisar lärt mig allt jag kan om jakt med stående fågelhundar, berättar en stolt husse som haft stora framgångar med sin dubbelchampion.

Annonser