Trafikdödad

ANNONS ▼

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.
ANNONS ▼

Lastbil krockade med varg

Gävle (JJ) En varg dödades i går kväll när den försökte korsa E4:an i höjd med Gävle Bro men kördes på av en lastbil.

Får 18 676 för tågdödad jakthund

Sollefteå (JJ) Ägaren får ersättning av Trafikverket för sin jämthund som dödades av ett tåg under en jakt. Hunden värderades av Svenska kennelklubben till 18 650 kronor.
ANNONS ▼

Här är störst risk att möta vilt på vägen

Viltolyckorna ökar i Sverige. Till och med september i år har nära 34 000 olyckor inträffat, sju procent fler än samma tid förra året. Kalmar län är hårdast drabbat. I år är det särskilt stor risk för kollision med vildsvin då det är ett så kallat ollonår. Men även uttrar, örnar och lodjur har råkat illa ut på vägarna, skriver försäkringsbolaget IF i ett pressmeddelande.

Varg påkörd

Mora (JJ) En varg kördes ihjäl i går kväll utanför Mora. Vargen är förd till Statens Veterinärmedicinska Anstalt för obduktion.

Jakthundar dog på grund av polisslarv

Kristianstad (JJ) Två korthåriga vorsteh dog helt i onödan i februari sedan de rymt. De hittades nämligen, men upphittaren fick rådet av polisen att släppa dem, trots att ägaren anmält dem försvunna.

Dyrt rådjur för bilist

Motala (JJ) En bilist som inte anmälde en krock med ett rådjur till Polisen krävs nu på drygt 15 000 kronor. Händelsen har nämligen lett till åtal.

Annonser