tjäder

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Pötbobäckens Gry skapar fågelchanser

Att tjäderhönan i det här reportaget sköts på det elfte förnyade skallet kan låta otroligt. Jag hade själv aldrig varit med om något fullt så extremt tidigare. Förvisso slutade hönan aldrig kackla, men det var också fel hund hon gav en sådan chans. Helt fel hund. Möt norrbottenspetsen Pötbobäckens Gry.

Tjäderexport på G

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket har beslutat att tillåta en begränsad fångst av tjäder och orre i Västerbotten, Jämtland och Gävleborg. Fåglarna ska fångas i Sverige för att transporteras och sättas ut på olika platser i Tyskland. Syftet är att återinföra arterna i områden i Tyskland där de har funnits tidigare, rapporterar Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Annonser