taxjakt

Film: Rådjursjakt med tax

Kungabacka (JJ) Ny vlogg från JJ-medarbetaren Robin Carlander. Även om han lägger mest krut på sina jämthundar finns det alltid tid till lite klassisk drevjakt med tax. Den här gången lånar han farsans korthår Tuff.
ANNONS ▼

Drevjakt med tax på schemat

Ryssbygymnasiet är en av en handfull gymnasieutbildningar i Sverige som erbjuder en utbildning inom jakt- och viltvård. Här i de småländska skogarna mellan Ljungby och Växjö har eleverna möjlighet till fantastiska jaktupplevelser. Jaktjournalen hängde på när det vankades traditionell drevjakt på rådjur.

Höga poäng vid taxarnas Drev-SM

Vårgårda (JJ) Med nya uttagningsregler till taxarnas Drev-SM och ett halverat startfält med elva hundar blev det en tuff kamp med bra resultat när korthårstaxen Kokopellis Felice och Torbjörn Norrlund, Östersund, slutligen stod som segrare.
ANNONS ▼

Taxjakt i viltrika marker

En gång per år samlas gänget som har skogen som arbetsplats för att jaga rådjur hos Jonas Woxlägd på Hållbacken. Jonas har ett par taxar av yppersta klass och tillgång till fina rådjursmarker på västra sidan av Storsjön. I år var även Carl Söderberg med sina taxar Vilda och Racer med för att ge rådjuren en match.
ANNONS ▼

Annonser