sorsele

ANNONS ▼

Varg avlivad i Sorsele

Västerbotten (JJ) En varg avlivades i lördags i trakterna av Sorsele. Renägarna befarar att den hann dräpa en större mängd renar innan den sköts.
BJÖRNJAKTEN 2020!

Allt om björnjakten 2020!

Äntligen drar björnjakten igång! Här kan du följa läsarnas jakter. Vill du själv synas använder du #JJbilden på Instagram. Här hittar också alla artiklar vi skrivit inför och under årets björnjakt.
ANNONS ▼

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Älgjägare får jaga järv i Västerbotten

Umeå (JJ) Länsstyrelsen i Västerbotten har tagit beslut om skyddsjakt på fem järvar i del av Sorsele kommun. Förutom att samebymedlemmar får jaga får även älgjägare i området möjlighet att delta i jakten. Den som har jakträtt på älg i området har också rätt att under pågående älgjakt jaga järv, förutsatt att jaktledare för älgakten anmält till Länsstyrelsen att de vill delta i jakten, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.
ANNONS ▼

Härlig jaktfilm från Sorselegrabbar

Sorsele (JJ) I takt med att filmkameran numera tillhör grundutrustningen för många jägare dyker det upp allt fler filmer från jägare som dokumenterar sin vardag. Några som tänkt till är kompisgänget från Sorsele.