smygjakt

Film: Robin smygjagar dovvilt

Räknar ni ner dagarna till höstens alla jaktpremiärer? Vi med. För att dämpa jaktsuget kan ni haka på Robin Carlander på en smygjakt efter dovvilt.
ANNONS ▼
ANNONS ▼

Knallstart på dovsäsongen

För en ung jägare med karriärdrömmar inom vapenhandeln är hösten en hektisk period. Jens Qarlsson, Sollebrunn, väntar därför till första september innan han tar sig hem till Västergötland och påbörjar årets jaktsäsong. Jaktjournalen följer med honom ut en regnig premiärkväll när dovhjort står på agendan.
ANNONS ▼

Närkontakt med vildsvin

Enhörna (JJ) Jaktjournalens medarbetare Mikael Grennard håller just nu på att spela in en film om smygjakt på vildsvin tillsammans med Mark "Markoolio" Lehtosalo. Här om kvällen fick de en spännande närkontakt.

Vildsvinspürsch i försommargrönska

Jakttrycket på åtlarna i området är relativt högt. De större grisarna har därför blivit mycket varska. I synnerhet nu när det är ljusare på kvällarna och tidiga morgnar. Men detta hindrar inte Håkan Stedt, Linköping, från att pürscha i skymning och gryning. En jakt som både utmanar och ger spänning.

Lyckas med dovpürschen!

Vårvinterns dovpürsch kan vara närmast tröstlös när varska hindar med röntgensyn gång efter annan avslöjar jägaren. Men med lite eftertanke och ett par ess i rockärmen kan spelplanen ändras och oddsen jämnas ut. Likväl kommer jägarens förmågor att ställas på stora prov, men det är väl därför vi jagar.