Sauer

Sauer 303 Syncro XT – ny version av gammal bekant

Sauer 303 är en halvautomat som funnits sedan 2006 på den svenska marknaden. Den tidigare lanseringen var inte helt problemfri och vapnet hade en del funktionsproblem. Nu finns en uppgraderad version – XT, med förändringar för att garantera funktionaliteten. Testvapnet Sauer 303 Syncro XT är både balanserad och lättskjuten.
ANNONS ▼

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.
LEDIGA TJÄNSTER
ANNONS ▼

Sauer 100 Classic

Sauer lanserar nu Sauer 100 i två olika modeller med kolv i valnöt och syntet. Med detta vapen har företaget lyckats producera en verkligt bra studsare för under 10 000 kronor. Sauer 100 har finfin slutstycksgång, mycket bra precision och bra detaljarbeten i övrigt vilket gör att det är lätt att förutspå en stor framgång på den Svenska marknaden.

Toppbetyg till Sauer 404 Elegance

Sauer 404 har tagit den populära Sauer 202-serien till nya tekniska höjder som förmodligen kommer att falla vapenköpare i smaken. Sauer 404 kommer att levereras i tre versioner under 2015. Elegance under mars, Classic XT under april och Syncro XT under maj. Vi har testat Sauer 404 Elegance.
ANNONS ▼

Sauer 101

Från Sauer & Sohn, Tysklands äldsta vapentillverkare med anor från 1751 då företaget grundades i Suhl, kommer nu Sauer 101. Sauer har med 202 haft en exklusiv studsare med pipbytessystem och modeller för alla smakriktningar. Sauer 202 har en prislapp i klass med Blaser. Det Sauer saknat är en studsare i det lägre prissegmentet där Tikka och Browning firat triumfer.

Sauer 202 Syncro XT – välbalanserad och modern

sauer202.jpgSauer 202 Synchro XT är den senaste modellen i 202-serien och ger ett alternativ med de nu så populära tumhålskolvarna. Vapnet förenar Sauers gedigna mekanik med en modern kolvdesign. Sauer 202 kan numera också levereras med Normas nya kaliber 6 XC. Text och foto: Thomas Eriksson

Sauer 303 Classic XT

Sauer 303 Classic XT är en smidig och balanserad halvautomat med intressant separat uppspänning av mekanismen.Sauer 303 Classic XT är en halvautomat som funnits en del år på den svenska marknaden med trästock. Nu finns den också med syntetstock. Studsaren är ett gevär i första hand in­riktad mot drevjakt med snabba skott i trånga pass. Text och foto: Thomas Eriksson

Toppbetyg till Sauers nya 303:a

sauer303-01helbild.jpgSauer beskriver sin ”nygamla” och utvecklade halvautomat 303 som det ultimata vapnet för drevjakt med snabba skott i trånga lägen. Sauer 303 Classic lever definitivt upp till reklamen och presterar, om så behövs, fem sex snabba skott. Efter år av utveckling och modifieringar kan man nu pre­sentera 303:an i ny skepnad utan barnsjukdomar.

Hög prestanda från Tyska Sauer

sauer.gifJaktvapen från Tyska Sauer förknippas ofta med studsare med mer eller mindre finurliga tekniska lösningar. Denna månad har vi granskat Sauers nya brytvapen med modellbeteckning 97 Luxus tillverkat av Tyska Blaser. Det skulle visa sig att detta brytvapen imponerade på flera punkter.