rovdjurspolitik

Vargcirkusen tar aldrig slut

När detta skrivs återstår bara några dagar innan länsstyrelserna i Värmland, Örebro, Dalarna, Gävleborg och Västmanland ska presentera sina beslut för vinterns vargjakt.

Vargen och myten om den ädle vilden

"Myten om den ädle vilden lever fort­farande. Man hittar den enklast genom att studera hur vargidealister diskuterar och resonerar" skriver Leif Häggström, jägaren bakom bloggen Älgflugornas herre i månadens I hårkorset

Vargjakt avgörs i domstol

Den andra januari startar vinterns vargjakt och får pågå fram till och med den 15 februari. Totalt är det tänkt att 24 vargar ska skjutas i Dalarna, Gävleborg, Värmland och Örebro län.

Många tände facklor i Nora

Nora (JJ) I lördags genomfördes fackeltåg på sex orter i landet för att minnas och hedra de hundar och tamdjur som fallit offer för vargen. I Nora slöt 150 personer upp.

Rovdjursföreningen avgör vad som är lagligt

Att den svenska rovdjursförvaltningen, med allt vad den innebär som ständiga överklaganden vid licens- och skyddsjakter, förhalade beslut och forskning som görs om då resultaten inte blir de förväntade för värnarsidan, har blivit en regel utan undantag.

Gränsöverskridande manifestation för ny vargförvaltning

Morokulien (JJ) Tisdagen 10 maj ska jägare, drabbade glesbygdsbor och medlemmar i Svenska Jägareförbundet och Norges Jeger og Fiskeförbund samlas för en gränsöverskridande manifestation vid Fredsmonumentet i Morokulien. Det klart uttalade målet är en förändrad vargförvaltning i våra gemensamma gränsrevir och en ny gemensam strategi för vargförvaltningen i Sverige och Norge.

Annonser