rovdjurskampanjen

ANNONS ▼

Debatt: Miljöpartiets janusansikte

"Att konflikten stad kontra land, en redan infekterad konflikt bl.a. på grund av skattepolitiken, ständigt blir än mer accentuerad är knappast förvånande med Miljöpartiet i regeringsställning. Uppenbart är att partiet talar med ett janusansikte." skriver bloggaren och debattören Dennis Andersson.
BJÖRNJAKTEN 2020!

Allt om björnjakten 2020!

Äntligen drar björnjakten igång! Här kan du följa läsarnas jakter. Vill du själv synas använder du #JJbilden på Instagram. Här hittar också alla artiklar vi skrivit inför och under årets björnjakt.
ANNONS ▼
ANNONS ▼

Du bestämmer själv

Jakten är så mycket mer än en hobby, för många av oss är det också en livsstil. En härlig livsstil som är fylld av utmaningar, både med bakslag och massor av glädje. För den breda allmänheten är jakt lika med att skjuta djur. Punkt. För den breda skaran av jägare är jakt mycket, mycket mer. Vi jagar i en säsong, från den 1 juli till den 30 juni, ett jaktår som består av mängder av olika aktiviteter för en jägare.

Rovdjursjägare vi står på er sida!

I början av 2000-talet intervjuade jag en tjej som berättade om sitt stora intresse för vakjakt på räv, men samtidigt om hennes djupa nattsömn. Dessa två oförenliga egenskaper lyckades hon komma runt genom att varje kväll innan hon gick till sängs dricka två stora glas vatten. Resten gav sig självt, när trycket skulle utjämnas passade

Mångfalden gynnas av predatorjakt

Sveriges största viltvårdskampanj – Jaktjournalens rovdjurskampanj – har just avslutats för säsongen för tolvte året i följd. Under den gångna säsongen har cirka 500 viltvårdande jägare deltagit med ett imponerande engagemang. Alla jägare kan jaga predatorer och i Jaktjournalens rovdjurskampanj har allt från gamla rutinerade jägare med en ”räv bakom varje öra” till ungdomar som