rovdjursjakt

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

SVA eldade upp lodjurskallen

Uppsala (JJ) Flera lodjursjägare som kryssat i besiktningsprotokollets ruta om att de ville ha tillbaka sina skallar har fått besked från Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) att skallarna av misstag destruerats. – Vi som jagar rovdjur måste följa reglerna till punkt och pricka för att inte bli anmälda för jaktbrott, men en statlig myndighet kan försnilla skallarna utan att det ger några konsekvenser, säger Andreas Palmborn, en av de drabbade jägarna.

Bästa lodjurssäsongen hittills

Borgafjäll (JJ) För Robert Salomonsson, Borgafjäll har den här lodjursjaktsäsongen varit den bästa han varit med om. Det har blivit sex lodjur på fem släpp.

Stor åtel skapar misstanke om brott

Hagfors (JJ) En jägare i Hagfors kommun i Värmland misstänks för bland annat förberedelse till grovt jaktbrott. Polisen har funnit en stor åtel med tamboskapkadaver samt en åtelkamera i anslutning till den.

Olaglig örnjakt utreds

Saxån (JJ) En kungsörn hittades snarad vid en åtel i Saxån vid Borgafjäll. Nu utreder Polisen illegal rovdjursjakt värnar till allmänheten om tips.

Robert Salomonsson summerar björnjakten

Kungsbacka (JJ) En vecka återstår av årets björnjakt. Fyra björnar i Dalarnas fjällnära renbetesområden är kvar på tilldelningen. Robert Salomonsson kommer naturligtvis ta chansen att jaga om det öppnar sig ett läge, men han passar också på att summera årets jakt när Jaktjournalen når honom i de västerbottniska skogarna.

Annonser