riksjaktvårdskonsulent

5 tips för dig som ska jaga älg!

Kungsbacka (JJ) På måndag ställer tusentals jägare i södra Sverige väckarklockan lite extra tidigt. Det är nämligen dags för älgjaktspremiär. Riksjaktsvårdskonsulentens tips gör premiären extra bra.
ANNONS ▼
LEDIGA TJÄNSTER
ANNONS ▼

Jägareförbundet kritisk mot nya VVO-regler

Kungabacka (JJ) Svenska Jägareförbundet gillar inte de förslag Naturvårdsverket tagit fram kring förenklade regler för viltvårdsområden. Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent förklarar varför.

Översyn av jakttiderna på G

Kungsbacka (JJ) Just nu inleds arbetet med en översyn av jakttiderna. I dag samlas företrädare från ett flertal organisationer och myndigheter för att ta ett första steg.
ANNONS ▼

Etik och moral i björnskogen

Björnjakt är spännande. Det tycker nog de allra flesta som provat det. Men jakten är också ifrågasatt och varje år rapporteras om överträdelser både rent juridiskt men också etiskt. De drygt 200 björnar som tilldelas skapar onekligen utrymme för en diskussion om lag och moral.

Blandras i hetluften – Spets, kortdrivande eller mittemellan?

Nog för att korsningar mellan jakthundsraser funnits länge i Sverige. Några har varit planerade, andra har skett av misstag. De senaste decennierna har dock intresset för korsningar ökat i takt med vildsvinens framfart i södra Sverige. I dag är wachtel-/spetskombinationer vanligt förekommande. Frågan är varför man väljer att blanda när det finns renrasiga hundar för samma ändamål?