opion

Släpp säljakten fri!

Kalla mig gärna aningslös, men jag har inte velat  generalisera och misstänkliggöra beslut som fattas i Stockholm. Sedan en tid tvivlar jag en aning efter att några myndighetspersoner i Naturvårdsverkets höghus intill centralstationen i Stockholm fattat sådana beslut att säljakten i stort sett omöjliggjorts i Bottenviken.
ANNONS ▼

Debatt: Alliansens rovdjurspolitik gäller

Lena Ek, Vice ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott, (C) skriver tillsammans med tre allianspolitiker och riksdagsledamöter, i en gemensam debattartikel, att Alliansens rovdjurspolitik måste ligga fast.

Vi lever i den bästa jakttiden!

I en tid när vi omges av vargflockar, vargkramare, miljöpartister och allehanda djävulskap som drabbar oss jägare hårt kan det vara på sin plats att påminna om en liten detalj. Något som kanske inte alla tänker på dagligen och som på sitt sätt kan liva sinnet och färga vardagen något ljusare. Faktum är att dagens
ANNONS ▼

Debatt: SD vill slutföra jaktlagsutredningen

Jaktlagsutredningen som tillsattes 2012, för att få till en bättre och effektivare viltförvaltning bör fortleva i ett flertal väsentliga delar vad gäller jakt, förvaltning och regelverk. En sjösatt utredning kan inte bara avslutas utan att man har fått svar och lösningar på viktiga frågor, skriver Sverigedemokraterna (SD) i dagens debattlinlägg.

Debatt: Trosor, rumpor och nakenhet i all ära

Debatt (JJ) Dagens debattinlägg är signerat jägaren och tävlingsskytten Rebecka Bergkvist som riktar blicken mot kön och jakt. Vad kännetecknar egentligen en bra jägare och vad är det egentligen som jakt handlar om? Två förhållandevis konkreta frågor med relativt enkla svar, men Rebecka menar att vi idag krånglar till det och ibland glömmer av varför vi faktiskt jagar.
ANNONS ▼