Norge

Nya fall av mystisk hundsjuka i Norge

Nya fall har upptäckts av den mystiska hundsjuka som i fjol drabbade hundratals norska hundar. Det handlar om blodiga diarréer, kräkningar och försämrat allmäntillstånd som i vissa fall leder till att hunden dör.
ANNONS ▼
BJÖRNJAKTEN 2020!

Allt om björnjakten 2020!

Äntligen drar björnjakten igång! Här kan du följa läsarnas jakter. Vill du själv synas använder du #JJbilden på Instagram. Här hittar också alla artiklar vi skrivit inför och under årets björnjakt.
ANNONS ▼
ANNONS ▼

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

Krönika: Jag skrev ett protestmejl till Norge

Norska vargvänner mobiliserar nu kamp mot användning av drivande hundar i bland annat vargjakt. I ett upprop på facebook uppmanas människor att skriva till norska myndigheter och protestera. Jag gjorde också det – fast jag protesterar mot förbudet att använda drivande hundar, berättar Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.