löshundsjakt

ANNONS ▼

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

Krönika: Jag skrev ett protestmejl till Norge

Norska vargvänner mobiliserar nu kamp mot användning av drivande hundar i bland annat vargjakt. I ett upprop på facebook uppmanas människor att skriva till norska myndigheter och protestera. Jag gjorde också det – fast jag protesterar mot förbudet att använda drivande hundar, berättar Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.
ANNONS ▼
ANNONS ▼

Juhlinbäckens Nero – en ny stjärna i älgskogen

Med tre raka förstapris över 80 poäng och fyra ck på fem utställningar kan man verkligen säga att Juhlinbäckens Nero gjort en rejäl entré i jämthundssverige. Ur en stamtavla med flera guldkorn till förfäder kommer denna jaktstarka och snygga individ som visat sina färdigheter redan i ung ålder. Helt klart en herre att hålla ögonen på.

Alfons och Robin Carlander fick sin första björn

Lidsjöberg (JJ) Att fälla sin första björn glömmer man aldrig. JJ:s medarbetare Robin Carlander, Trollhättan och hans jämthundshane Ståndfast's Alfons kan nu titulera sig björnjägare på riktigt. Nu på morgonen fällde de en björnhona efter ett riktigt bra hundjobb.