lodjursinventering

Jägare ska utbildas i DNA-analys av lodjur

Tester med DNA-analyser av lodjurs spårstämplar har fallit väl ut. Nu vill länsstyrelsen utbilda fler jägare för att kunna skilja familjegrupperna åt och Naturvårdsverket har beviljat nya medel.
ANNONS ▼

Fler lodjur i Skåne

Gylsboda (JJ) Lodjursstammen ser ut att växa i Skåne. Länsstyrelsen har bekräftat årets första lodjursföryngring efter att man fångat två ungar på bild i Gylsboda.

Olika syn på lodjuren i Östergötland

Linköping (JJ) Det finns för många lodjur i Östergötland, enligt Jägarnas riksförbund. Jägarna vill se en omfattande jakt på lodjur. Men det vill inte länsstyrelsen i Östergötland.
ANNONS ▼

Lodjuren blir allt fler

Stockholm (JJ) Resultaten från inventeringen 2015/16 visar att det finns cirka 1 300 lodjur i Sverige. Det är en fortsatt ökning sedan 2013/14 då resultatet var omkring 840 lodjur, rapporterar Naturvårdsverket.

Licensjakt på lodjur i norr

Västerbotten/Norrbotten (JJ) Åtta lodjur i Norrbotten och elva lodjur i Västerbotten. Det är tilldelningen länsstyrelserna kommit fram till inför årets licensjakt på lodjur.
ANNONS ▼

Rovdjursinventering i Västra Götaland

Göteborg (JJ) Länsstyrelsen i Västra Götaland söker efter lodjur, kungsörn och varg i den pågående rovdjursinventeringen. För att få en korrekt bild vädjar man efter hjälp. - Vi är beroende av allmänheten och markägare, säger inventeringsansvarig Nelly Grönberg.

Lodjurstammen ökar igen

Stockholm (JJ) Den senaste inventeringen av lodjur under vintern 2014/15 visar att antalet lodjur ökar i norra Sverige. Populationsberäkningar utifrån inventeringsresultaten visar att det finns runt 1020 lodjur i Sverige.

Annonser