lockjakt

Så lockar du in kråkorna!

Att vara ”gråkråka” runt byarna Vitaby och St Olof på Österlen är förknippat med stor fara. I dessa trakter håller nämligen Roger Barrborn från Holmarna till. Med en livslång passion för kråkjakt gör han varje år stora viltvårdsinsatser. Men det handlar inte bara om ett gott syfte. Nej, kråkjakten är det perfekta exemplet på att det går att kombinera nytta med nöje.

Sköt bock med unik trofé

Falköping (JJ) På bockpremiärens kvällspass sköt Henrik Claeson, Skövde sitt livs bock på jaktmarken strax norr om Falköping.

Lär dig locka älg!

Att få prata med en älgtjur och försöka lura honom till en skottchans är en utmaning. Gör man det på rätt sätt, på rätt plats och vid rätt tid finns det en stor chans att du får en jaktupplevelse som du sent kommer att glömma.

Lockjaktförsök kan få fortsättning

Arjeplog (JJ) Under två tillfällen nu på våren har UIf Lindroth, lockjaktsexpert, på försök jagat rödräv i fjällen för att skydda fjällgås- och fjällrävsbestånden. Länsstyrelsen är mycket nöjda med resultatet.

Lyckat rävlocksförsök i fjällvärlden

Arjeplog (JJ) Ulf Lindroth har fått i uppdrag av länsstyrelsen i Norrbotten att på försök bedriva lockjakt på räv i fjällvärlden. De första fyra lockdagarna har resulterat i åtta rävar.

Locka med rävskrik nu under löptiden

En hungrig räv kan lockas in effektivt med läten av bytesdjur i nöd. Men när hormonerna får räven att glömma sin kurrande mage behövs något annat. Ett hett tips är rävläten. Nytt, ganska oprövat, men mycket lovande.

Annonser