klövviltsjakt

Hundförare – ta ansvar!

Då och då talas det om hundanvändningen och etiken kring denna. Många gånger nämns långbenta hundar som olämpliga eftersom de förstås kan springa rätt snabbt.
ANNONS ▼

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.
LEDIGA TJÄNSTER
ANNONS ▼

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.
ANNONS ▼

Blandras i hetluften – Spets, kortdrivande eller mittemellan?

Nog för att korsningar mellan jakthundsraser funnits länge i Sverige. Några har varit planerade, andra har skett av misstag. De senaste decennierna har dock intresset för korsningar ökat i takt med vildsvinens framfart i södra Sverige. I dag är wachtel-/spetskombinationer vanligt förekommande. Frågan är varför man väljer att blanda när det finns renrasiga hundar för samma ändamål?

”Bula” i skarpt läge

Per ”Bula” Kristoffersson är Sveriges enda helt professionella eftersöksjägare. Hans smeknamn har blivit synonymt med eftersök, något han sysslat med ända sedan tidigt i hans jaktliga karriär. I dag är han avtalsmässigt knuten att sköta eftersöken på över 200 000 hektar i Sörmland.