kal.22

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Browning T-Bolt

Browning var tidigt ute med rakrepetering. Browning T-Bolt var en välbyggd småviltstudsare när den introducerades 1965 men marknaden var inte riktigt mogen för nymodigheterna och tillverkningen upphörde 1975. Nu är vapnet tillbaka, med uppgraderad konstruktion.

Skånsk toppfågeljakt i maj

Den svenska jakten är väldigt mångsidig men frågan är om inte jakten efter råkungar i Skåne är en av de mer udda jaktformerna. Att nära bebyggelse spana efter råkungar medan naturen står i full blom är en speciell upplevelse. Jaktjournalen följde med Janne Stihl, Degeberga, på en förmiddags jakt i historisk miljö.

Ruger 10/22 Take Down

Rugers 10/22 är en klassiker från 1964 som finns i många varianter. Sedan ett par år finns den som Take Down. Bill Rugers 10/22 är tillverkad i över en miljon exemplar. Få tillverkare kan slå denna siffra. Jaktjournalen var tvungen att se om populariteten är befogad.

Genialiskt när Blaser förvandlas till klass III

blaser.jpgBlasers R93-modell har trots sitt höga pris blivit mycket populär bland jägare runtom i världen. Det är framför allt precisionen och balansen som bidragit till detta. Nu kan man köpa en pipa med tillbehör som förvandlar Blaser R93 till ett vapen för .22 Long Rifle. Vapenfamiljen är med detta komplett för den som har stora behov av variation i sitt skytte och jaktprogram.

Annonser