jaktpremiär

ANNONS ▼

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.
ANNONS ▼

5 tips för dig som ska jaga älg!

Kungsbacka (JJ) På måndag ställer tusentals jägare i södra Sverige väckarklockan lite extra tidigt. Det är nämligen dags för älgjaktspremiär. Riksjaktsvårdskonsulentens tips gör premiären extra bra.

I dag startar vargjakten

Kungsbacka (JJ) I dag drar licensjakten på varg i gång i Dalarna, Örebro län, Värmland samt Gävleborgs län. Totalt 24 vargar får fällas till och med den 15 februari.
ANNONS ▼

Ytterligheternas älgpremiär

Andra måndagen i oktober, Västergötland. En dag med en speciell plats i de flesta jägarhjärtan. För Robin Carlander, Nordkroken, är det business as usual. Hans jämthundar har redan satt fart på septemberälgarna i Norrland, men i dag är det hemmamarken utanför Upphärad som gäller. Det ska visa sig bli en händelserik jaktdag, inte helt enligt plan.