jaktlycka

Fyra medaljbockar samma höst

Skara (JJ) Skaraborgsgrabbarna Albin Lindgren och Linus Svensson går andra året på Svenljungas naturbruksgymnasium. Lagom till bockjaktpremiären fick de sina första egna licenser och innan hösten var slut hade de fällt tre guldbockar och en silverbock. Snacka om jaktlycka!
ANNONS ▼
LEDIGA TJÄNSTER
ANNONS ▼

Första älgen blev en riktig drömtjur

Särna (JJ) Mikael Helgesson har suttit på älgpass varje höst i sju år. Hittills har det varit stolpe ut, men den här septemberjakten stämde allt. Nu är nollan spräckt. Och vilken älg det blev.

Minne för livet för 15-åriga Vilma         

British Columbia (JJ) Hon har fått vänta i 13 år men nu äntligen fick hon chansen att följa med pappa Ulf till Kanada. Vilma Kvarnström fick nyligen fälla sin första björn och kom hem lagom till sommarlovets början, med minnen för livet.
ANNONS ▼

Största älgtjuren på 100 år

Åraslöv (JJ) Lars Persson, Nyeby gård fick en riktigt härlig avslutning på älgjakten i Åraslövs jaktlag. Wachteln Ebbe stötte nämligen ut en 13-taggare som gick rätt på Lars. Den största älgen fällts i lagets hundraåriga historia.

Makalös lodjursjakt resulterade i trippel

Jämtland (JJ) I går morse kunde nog inte lodjursjägarna i Kälarne ens i sin vildaste fantasi föreställa sig hur jaktdagen skulle sluta. När det tredje lodjuret rapporterades in skrattade bara länsstyrelsen och undrade om de dubbelrapporterade fällda djur.

Fem lodjur fälldes första jaktdagen

Jämtland (JJ) I går var det premiär för årets licensjakt på lodjur. Jakten kunde bara påbörjas i två län på grund av överklaganden från värnare. Men för flera av dem som drog på jakt blev dagen lyckad.

Småländska drömtjuren höll guld med råge

Markaryd (JJ) Premiärveckan av fjolårets älgjakt kommer Jonas Fick, Traryd, aldrig att glömma. Då fällde han en gigantisk 23-taggare i Markaryds kommun. Nu är den bedömd och håller ädlaste valör med råge.