jaktlag

ANNONS ▼
LEDIGA TJÄNSTER
ANNONS ▼

Hittade uthus där stulen älg misstänks ha styckats

Ett jaktlag i norra Värmland har polisanmält att de blivit bestulna på en älg. Med lite detektivarbete lyckades de hitta fastigheten där älgen tros ha slaktats och nu pågår en polisutredning om misstänkt brott mot jaktlagstiftning.
ANNONS ▼

Älgjaktslag fick veden stulen

KIlbo (JJ) Flera vägpass i Kilbo jaktlag, Färila, har fått sina vedupplag länsade. Runar Isidorsson, vice jaktledare tycker det är tråkigt att folk inte kan låta saker och ting vara i fred och kommer nu fylla på med ved från sitt eget förråd

Hög tid för HR-konsulter

– Nä, Bertil har alltid stått med hund i detta i laget. Du kan inte tro att bara för att du har blivit medlem så kan du köpa dig en egen hund och tro att du får släpptid. ”Starke man” i bygden och tillika jaktledare har sett till att laget som sammanslutning inte står som arrendator, i stället är det ”Starke man” som skrivit under avtalen och jaktlaget är därför hans eget, som han också styr efter eget tycke och smak. En överdrivet dystopisk bild av jaktlag? Nä, snarare verklighet för många jägare i landet.

Jourjaktlag ska lösa problemet

Tåkern (JJ) Lokalavdelningen av LRF och Svenska Jägareförbundet i området kring sjön Tåkern vill minska problemen med vildsvinsskador genom att införa jourjaktlag bestående av unga intresserade jägare.