jaktglädje

Året som gått – hetaste jaktnyheterna 2019!

Ett nytt år är snart till ända och det har blivit en del jaktnyheter under året. Vilka var de största snackisarna 2019. Vi har listat de tio hetaste artiklarna som innehåller alltifrån jaktlycka och humor till bister verklighet.
ANNONS ▼

Hög tid för HR-konsulter

– Nä, Bertil har alltid stått med hund i detta i laget. Du kan inte tro att bara för att du har blivit medlem så kan du köpa dig en egen hund och tro att du får släpptid. ”Starke man” i bygden och tillika jaktledare har sett till att laget som sammanslutning inte står som arrendator, i stället är det ”Starke man” som skrivit under avtalen och jaktlaget är därför hans eget, som han också styr efter eget tycke och smak. En överdrivet dystopisk bild av jaktlag? Nä, snarare verklighet för många jägare i landet.
LEDIGA TJÄNSTER
ANNONS ▼

Kristers första vildsvin höll guldmedalj

Ljungskile (JJ) Snacka om nybörjartur. Krister Nicklasson, Ljungkile har i och för sig jagat ett tag men vildsvinsjakt är en relativt ny företeelse för honom i skogarna runt Bredfjället. På annandags jul lyckades han fälla en galt som nu mätts in till guld, med råge. Den är bland de absolut största som fällts de senaste åren.

Ia fick storoxen i pass

Ia Olsson Widen har fått jakten med modersmjölken men det var först för fyra år sedan hon tog jägarexamen och började jaga på egen hand. Det lönade sig. I går morse fällde hon en riktigt fin tjur hemma i Åsberget utanför Bräcke.
ANNONS ▼

Första älgen blev en riktig drömtjur

Särna (JJ) Mikael Helgesson har suttit på älgpass varje höst i sju år. Hittills har det varit stolpe ut, men den här septemberjakten stämde allt. Nu är nollan spräckt. Och vilken älg det blev.

Nu flyttar vi ut i jaktkojorna

Förberedelserna är avklarade, hundarna är vältränade och genomgått en hälsokontroll hos veterinären. Skjutintygen ligger i säkert förvar med licenspapper och kängorna är insmorda med en blandning av sälfett och tjära, nu kan inget gå fel… Äntligen brakar jaktsäsongen igång på allvar.