Jakt

Inget ”värme-stopp” för löshundar i Skåne

Skåne (JJ) Länsstyrelsen väljer att inte införa något förbud mot användning av löshund i vildsvinsjakten. Myndighetens tjänstemän utgår ifrån att jägarna följer lagen och inte utsätter vilt för onödigt lidande.

Vi är Jaktjournalen: Holger brinner för jakten

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Vi avslutar vår porträttserie med chefredaktören Holger Nilsson.

Vi är Jaktjournalen: Per drivs av nyfikenhet

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är vår redaktör, Per Jonsons tur.

Hög tid för HR-konsulter

– Nä, Bertil har alltid stått med hund i detta i laget. Du kan inte tro att bara för att du har blivit medlem så kan du köpa dig en egen hund och tro att du får släpptid. ”Starke man” i bygden och tillika jaktledare har sett till att laget som sammanslutning inte står som arrendator, i stället är det ”Starke man” som skrivit under avtalen och jaktlaget är därför hans eget, som han också styr efter eget tycke och smak. En överdrivet dystopisk bild av jaktlag? Nä, snarare verklighet för många jägare i landet.

Vi är Jaktjournalen: Moilanen hoppas på jakt igen

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår nyhetsredaktör Mikael Moilanens tur.

Vi är Jaktjournalen: Roger jagar det mesta

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår norrlandsredaktör Roger C Åströms tur.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser