inhibition

ANNONS ▼
BJÖRNJAKTEN 2020!

Allt om björnjakten 2020!

Äntligen drar björnjakten igång! Här kan du följa läsarnas jakter. Vill du själv synas använder du #JJbilden på Instagram. Här hittar också alla artiklar vi skrivit inför och under årets björnjakt.
ANNONS ▼

Ingen inhibition av vargjakten

Karlstad (JJ) Efter Länsstyrelsen i Värmland och Örebros beslut om att tolv vargar får jagas under januari och februari 2017 överklagade Svenska naturskyddsföreningen, Rovdjursföreningen och föreningen Nordulv till Förvaltningsrätten i Luleå.
ANNONS ▼

Begäran om inhibition avslås

Gnesta (JJ) Det dröjde inte många minuter från det att skyddsjaktbeslutet på en varg i Sjundareviret offentliggjorts innan Wolf Association Sweden överklagade detta och begärde inhibition. Den avslås dock av Förvaltningsrätten i Stockholm.

Uppgiven stämning hos Svenska Jägareförbundet Värmland

Kammarrätten i Göteborg väljer att inte upphäva den inhibition som stoppar vargjakten i Värmland och Örebro län. Det ställer höga krav på en snabb handläggning av förvaltningsrätten i Karlstad. Jakttiden på varg är mycket begränsad. Svenska Jägareförbundet i Värmland pekar på problemen med prövningsrätt kontra praktisk förvaltning.