finnspets

ANNONS ▼

Finnspets räddade familjen ur brinnande hus

Natten till 20 mars brann Per-Östens och Anns hus ner utanför Norsjö, i Västerbotten. Branden startade vi fyratiden och det var finnspetsen Louise som väckte familjen, och kanske räddade livet på dem.
LEDIGA TJÄNSTER
ANNONS ▼
ANNONS ▼

Fort Hjort Nalli – Stor jaktlust i liten kropp

Det är inte alltid enkelt att finslipa ett riktigt ämne. Finnspetstiken Fort Hjort Nalli började med massor av jaktlust, men det tog ett par säsonger innan den riktades helt mot fågel. Sedan blev hon å andra sidan stamgäst på de stora mästerskapen.

Chili – finnspets av det rätta blodet!

Göran Hellström, Storuman, med sin egen uppföd­ning och jaktprovsstjärna, Sörlidbäckens Chili.Det råder ingen tvekan om att förra årets Skallkungsvinnare Sörlid­bäckens Chili är en finsk spets av yppersta kvalitet. Om någon skulle tveka så är det ett bra tips att inte utmana Chilis husse på armbrytning. Göran Hellström, Storuman, tävlar nämligen på VM-nivå i armbrytning i 90-kilosklassen! Trots vassa nypor har han fostrat sin finnspetsstjärna med mjuk hand och fått en elithund i toppklass.

RIZZI- En finnspets i toppen

rizzi.jpgFinnspetstiken Rizzi tillhör svenska eliten av trädskällare. Rizzi är något så ovanligt som en mogen unghund med massor av jaktlust och begåvning. Rizzis uppvisning bland varska tjädrar en oktoberdag i Jämtland blev en lektion i den högre skolan. Aldrig tidigare har jag sett, lyssnat till eller imponerats så av en trädskällare.

Pyry –en röd stjärna på finnspetshimlen

Tapion Pyry är inte bara en fulländad jaktchampion, hon är även utställingschampion.På två säsonger har Tapion Pyry jagat ihop ett svenskt dubbelchampionat och ett finsk jaktchampionat. Pyrys meriter är imponerande med tanke på hennes ringa ålder. Tapion kennel är lika med Ulla-Britt och Leif Ögren i Storuman, finnspetsentusiaster som under åren tagit fram ett 30-tal jaktchampions.