bockpremiär

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Far och dotter på bockjaktspremiär

Den 16 augusti är ett heligt datum för otroligt många jägare i Sverige. För Christian Berntsson och hans sjuåriga dotter Leia är det en tradition att jaga bock på premiärkvällen. Och de lyckas alltid, även om årets premiär visade vikten av att ha med sig en duktig eftersökshund till hands.

Guldbock på första försöket

Lycksele (JJ) Linda Johansson från Lycksele ska sent glömma sin vårbockspremiär. Andra kvällspasset fällde hon sin första råbock. Och det var inte vilken bock som helst.

Härlig utdelning efter trög start

Ibland går det helt enkelt troll i jakten. Bockjaktspremiären för Joakim Welander, Märsta, blev den sämsta tänkbara, i alla fall till att börja med. Men skam den som ger sig. Och som de säger ”den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”.

Revansch på kronpremiären

Den 16 augusti är för de allra flesta jägare synonymt med bockjaktspremiär. Ola Nolåker, Sparlösa, har dock fokus på något annat. För honom är råbockarna inte på långa vägar lika intressanta som möjligheten att få läge på kronvilt, som är betydligt mer misstänksamma än brunstiga råbockar.

Bockpremiär i dubbel bemärkelse

Svante Grahn, från Höganäs i Skåne, har sett fram emot bockpremiären under många och långa månader. Mellan sommarens besök på skjutbanan har han lagt åtskilliga timmar på att spana efter jaktmarkens bockar. Plötsligt koncentreras all möda, förväntningar och förhoppningar till en enda dag – det är dags för bockpremiär!

Annonser