Blaser

Blaser R8 Silence – inbyggd ljuddämpare

Blaser R8 Silence är det senaste i Blasers R8 familj. Vid en första anblick ser den nya skapelsen en smula klumpig ut och ger ett tungt intryck. Skenet bedrar och efter en stund har ögat vant sig och efter besöken på skjutbanan är habegäret i fullt sving.Blaser R8 Silence är den första serietillverkade jaktstudsaren med ljuddämpningen integrerad i pipan. Men smakar det så kostar det.
ANNONS ▼

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.
ANNONS ▼

F16 – Ny hagelbock från Blaser

Blasers utvecklingsavdelning med sitt hantverkskunnande har slagit till med en ny modern hagelbock – F16. Efter drygt två års utvecklingsarbete kommer bocken med två modeller, Game och Sporting. Jaktjournalen konstaterar att det finns ordentligt med skjutglädje inbyggt i bössan.

Blaser R8 Professional Success Lady

Blaser R8 Professional Success Lady är en studsare som Normark beställde inför Elmia-mässan 2015. Syftet var att erbjuda en studsare som anpassats för jägare med lite kortare armar. För att ytterligare betona inriktningen mot de kvinnliga jägarna gavs modellen tillägget ”Lady”. Lädersömnaden är gjord med en rosa tråd som ger studsaren ett sobert utseende.
ANNONS ▼

Blaser BD 14 – Intressant bockdrilling

Blaser BD 14 är något förenklat ett kombivapen med en tredje klenare kulpipa. Nu är det i och för sig lite vanvördigt att förenkla det tekniska mästerverk som BD 14 är på det sättet. Vapnet håller toppklass och har med sin smidighet många användningsområden.

Ammunitionens fel när Blaserstudsaren exploderade!

När Christer Svensson, Bollnäs, förra sommaren avfyrade sin Blaser modell 93 exploderade hela tillvaron. Vapnet sprängdes och slutstycket slungades med fruktansvärd kraft bakåt och slet av Christers tumme och demolerade halva hans ansikte. Nu har vapnet varit hos en opartisk instution i Tyskland och experternas rapport visar att anledningen till att geväret exploderade berodde på att ammunitionen var överladdad vilket ledde till för högt gastryck

Blaser R8 Classic Sporter

Blasers R8 Classic Sporter är den senaste i Blasers R8-familj. En studsare utvecklad i första hand för den amerikanska marknaden, men som gjort stora avtryck i Norden och övriga Europa. Med den klassiska stocken får man ett kort, smidigt vapen med utmärkt balans.

Blaser F3 Super Sport

Blaser F3 har funnits på marknaden sedan 2004. F3 Super Sport med förhöjd spång är en senare skapelse med ställbar kolv med KickEez bakkappa, och balansvikter både på pipa och i kolv. Hagelbocken är i första hand byggd för sportskytte, men den kan naturligtvis också göra nytta i skogen och vid våtmarken.

Blaser K95

Blaser Single Shot Rifle K 95 ett specialvapen för rörlig jakt i svår terräng. Blaser K 95 är en enkelskottsstudsare för jägaren med höga krav på precision, smidighet och låg vikt. Vapnet finns i två grundutföranden, Single Shot Rifle K 95 och Single Shot Rifle K 95 Stutzen med 60 respektive 50 centimeters piplängd. Stutzen har helstock. Vapnet är en fröjd för ögat och i praktiken. Text och foto: Thomas Eriksson