Bäverjakt

Jagade bäver – fick närkontakt med björnar

Gävle (JJ) Erik Kernehed gick ut för att jaga bäver – men det blev mest björnar han fick riktigt nära inpå sig. – Helvete, den där var inte liten. Nä, jag tror jag packar ihop, säger Erik på filmen han tog på den ena av björnarna.

Bäverjakt i centrala Trosa

Trosa (JJ) Trosa kommun anser att det finns för många bävrar i Trosaån, och därför beslutat skjuta bort hela beståndet i centrala Trosa.

Får riva bäverdam

Hallsberg (JJ) Länsstyrelsen i Örebro har gett Hallsbergs kommun tillåtelse att riva en bäverdamm i närheten av reningsverket i Pålsboda, samt att jaga bäver med slagfälla.

Utökad skyddsjakt på bäver

Ljungskile (JJ) En fastighetsägare i Ljungskile har fått utökat sitt tillstånd för skyddsjakt på bäver sedan en väg riskerar svämmas över.

Envis bäver ska skjutas

Uddevalla (JJ) Länsstyrelsen i västra Götaland har gett en person i Ljungskile tillstånd att skjuta en bäver som dämt ett område som riskerar vägen mellan Ljungskile och Bredfjället.

Vårbock och bäver samma dygn

Det är en mulen majkväll i Ångermanlands kustbygd. I grantoppar runt de djupa odlingsdalarna sjunger trastar, och en och annan morkulla sträcker. Och jakten är i full gång. Men den lilla bock Magnus Jäärf sett tidigare lyser med sin frånvaro, så smygturen går vidare. Först vid ”Snyggåkern” hettar det till.

Jakt på skogshare kan prövas i domstol?

Kungsbacka (JJ) Naturvårdsverket har svarat på Regeringens förslag om att jaktbeslut på stora rovdjur ska prövas av Luleå förvaltningsrätt. Naturvårdsverket stödjer förslaget och vill också att jaktbeslut på fler arter ska prövas av domstolen.

Rofylld vårjakt på Dalälven

Det är knäpptyst så när som på ett par tranor som ropar i fjärran. Dalälvens svarta vatten pressas långsamt nedströms i den djupa älvfåran. Robert Klöfver, Norr Amsberg, spanar i kikaren från fören på ekan. Det här är livet – att en vårkväll sakta glida nedströms älven i jakt på bäver.

Annonser