Bäver

ANNONS ▼

Bäverstudie kan leda till återintroduktion av arten

Kungsbacka (JJ) En svensk-skotsk studie visar att bäverns dammbyggen skapar mer variationsrika miljöer med en rikare flora av våtmarksväxter och bidrar till ymnig förekomst av vattenskalbaggar. En återintroduktion av arten i områden där bäver i dag inte finns kan med andra ord skapa större biologisk mångfald, skriver Sveriges Lantbruksuniversitet i ett pressmeddelande.
ANNONS ▼

Bågjakt kan bli tillåten från hösten 2019

Stockholm (JJ) Hösten 2019 kan det bli verklighet med bågjakt i Sverige. I en remiss som nu skickas runt till myndigheter och organisationer föreslås att vilt upp till rådjur ska få skjutas med pil och båge.
ANNONS ▼

Historisk bäverutsättning

Vid förra sekelskiftet var bävern utrotad i Sverige då den jagats hårt på grund av den eftertraktade pälsen och bävergället. Men sedan många år tillbaka simmar åter bäver i våra vattendrag tack vare att Gustav Larsson ”TV-Gustavs” far planterade ut norska bävrar. Och trots att landshövdingens bil höll på att sabotera hela utsättningen. För drygt

Bäverproblem i Örebro

Örebro (JJ) Det finns för många bävrar i naturreservatet Oset i Örebro och kommunen anser att man måste skjuta av stammen för att förhindra att de ger sig på ledningssystemen.

Annonser