avskjutning

ANNONS ▼

Mer än var fjärde gran förstörd av kronhjortar

Västmanland (JJ) De markägande jägarna Lars Löfgren och Gunilla Berglund konstaterar med förtvivlan att kronhjortar håller på att förstöra delar av deras skog. Mer än en fjärdedel av granarna är barkade och ruttnar. – Vi måste öka avskjutningen av hjort, säger de.

Skogssällskapet förordar högt jakttryck på älgkalv

Kungsbacka (JJ) På flera håll i landet planerar älgjaktslag att hålla igen på avskjutningen när älgjakten drar igång om ett par dagar. En åtgärd Skogssällskapet motsätter sig. De menar minskat uttag både är oetiskt och fel ur förvaltningssynpunkt.
ANNONS ▼

Orolig för älgstammens utveckling

Västmanland (JJ) Conny Johansson jagar älg i det brandhärjade området i Västmanland och är nu orolig för älgstammens utveckling i området. Vid en flyginventering i början av mars syntes inte en enda älg på 14 000 hektar.

Ska fälla 800 dovvilt

Kinnekulle (JJ) Dovviltstammen runt Kinnekulle i Västra Götalands län frodas. Nu har hjortkommittén i området beslutat att 800 dovvilt får fällas under jakten fram tills den sista februari.
ANNONS ▼

Minskad älgavskjutning i Kronoberg

Växjö (JJ) Målen för älgavskjutningen kommer inte att nås i Kronoberg. Framför allt har det fällts färre kalvar än planerat. Totalt har 79 procent av tilldelningen utnyttjats.

Årlig viltövervakning sammanställd

Skaraborg (JJ) Från knappt hundra vildsvin till 1 600 fällda under de senaste tio åren. Den inrapporterade avskjutningen till Svenska Jägareförbundets viltövervakning visar på en vildsvinspopulation i stadig tillväxt i Skaraborg.